Menyer
Öppettider & bordsbokning:
Under hösten fram till nyår håller vi Södern II varm och öppen fredag-lördag från kl 17.00.
Om ni vill var stensäkra på att få plats så bokar ni bord genom att kontakta oss på info@aspomad.se och invänta bekräftelse. Annars är det bara att titta in.
Menyer
FOOD & WINE LOVERS !
Från vårt lilla skeppskök vill vi alltid erbjuda det bästa och något för alla. Ibland ändrar vi menyn efter utbud. Men på meny hittar ni alltid våra berömda italienska pinsor, goda ostar och charkuterier. De flesta av våra viner kan du få på glas. Och utöver vinerna i listan har vi ofta några viner på tillfälligt besök i kölsvinet. Nyfiken? Fråga oss!
Att börja med:
OLIVER Så där färska, gröna och krispiga som man bara hittar i Italien. 45kr VITLÖKSBRÖD Prova gärna tillsammans med de underbara gröna oliver. 75kr
SALTGURKAN blir jättegod tillsammans med crème fraiche & honung 75kr
OSTLIG SHARKBRICKA. Ett urval av ostar och charkuterier från italienska fastlandet serveras med tunnbröd från Sardinien, oliver & hemkokt marmelad på vindruvor från Aspö & rödlök. 180 kr
Att fortsätta med:
VÄSTER OM BOTTEN En krämig västerbottenpaj med sallad. 150kr
VARMRÖKT LAX med potatismos, dill & citronsås samt rotfruktschips. 220kr
BOUEF BOURGUIGNON Underbart långkok på svensk högrev från Dalsjöfors. Serveras med lent potatismos. 220kr
PINSA Degen som vi använder till våra pinsor knådas av en glad bagare i Rom, Italien. Med mycket surdeg har den lite mindre gluten. Men om du är glutenintolerant så kan du kan du få den glutenfri (+10kr). Självklart kommer även den från Italien.
-
RUFFHÄXAN Klassikern med tomat, mozzarella & basilika. 120k
-
Liten RUFFHÄXA Serveras till barnen. 75kr
-
KAPTEN HJALMAR Tomat, mozzarella, rucola & salami. 150kr
-
GETSKÄR Vit med chèvre, honung, rosmarin, rucola, pinjenötter. 160kr
-
DÄKAN Vit pinsa med räkor, västerbottensost, rödlök, dill, citronzest. 180kr
